ERVARINGSBEWIJS

Bekwaamheid kun je op verschillende manieren opbouwen. Door een beroep uit te oefenen natuurlijk, maar ook door een opleiding te volgen of in je vrije tijd actief te zijn. Die ervaring vormt een troef bij de uitbouw van je loopbaan en het Ervaringsbewijs kan je daarbij helpen. Dat bewijs is een officieel document van de Vlaamse overheid. Het verklaart dat je bewezen hebt het beroep in de praktijk te kunnen uitoefenen.

Voor verschillende beroepen werden alle belangrijke vaardigheden op een rijtje gezet. In een gesprek en een praktische proef kun je aantonen dat je die vaardigheden wel degelijk onder de knie hebt. Als je slaagt, krijg je het Ervaringsbewijs. Dat officiële document maakt je ervaring tastbaar en is een formeel bewijs van je vakbekwaamheid. Dat kun je uitspelen op de arbeidsmarkt en dus sta je sterk in je werk.

Voor een aantal beroepen is er een tekort op de arbeidsmarkt. Dit is onder andere het geval voor heftruckbestuurders en reachtruckbestuurders. Voor deze twee beroepen kan je terecht bij ERGOTEAM voor het behalen van een ervaringsbewijs. ERGOTEAM heeft een projectovereenkomst met het ESF-agentschap Vlaanderen, waardoor het behalen van dit ervaringsbewijs voor u kosteloos is.

                                                                                                

Wij hebben ook een folder uitgewerkt, die duidelijk aangeeft welke stappen je dient te volgen en wie je kan contacteren om je ervaringsbewijs te behalen. Je kan deze folder downloaden door op de volgende link te klikken :  folder ervairngsbewijs

Voor een inschrijvingsformulier klik hier  (inschrijving ESF)

Bijkomende gedetailleerde informatie kan je bekomen op www.ervaringsbewijs.be

 

Wat moet ik allemaal kennen en kunnen om mijn testen met succes af te leggen ?

Een goed heftruckbestuurder of reachtruckbestuurder moet kennis en vaardigheden bezitten. Je beschikt allicht wel over deze vaardigheden. Maar wat houdt dit precies in ? De Sociaal-Economische raad van Vlaanderen (SERV) heeft met een groep van experten de standaarden (kerncompetenties) vastgelegd.

Je vindt de beschrijving van deze kerncompetenties in volgende documenten :

Hoe verloopt het praktisch ?

Wij stellen het materiaal (heftruck, reachtruck) ter beschikking en de accomodatie; U legt een voorafbepaald parcours af en ontvangt een aantal opdrachten van de beoordelaar. U kan uiterarad vooraf even oefenen, alsvorens de test van start gaat.

Heb je nog meer vragen ? Stel ze gerust. Contacteer onze projectmanager op nr. 09-230.59.40 of via mail info@ergoteam.be